marec 11, 2020

Prvi primer koronavirusa v Šmarju pri Jelšah?

Kmalu zatem ko so to popoldne iz podjetja Vitli Krpan v Šmarju pri Jelšah zanikali govorice, da je s koronavirusom okužen eden od njihovih zaposlenih, je odjeknila novica o okužbi ene od učiteljic na šmarski osnovni šoli. Rezultati in nadaljnji ukrepi naj bi bili znani še nocoj.

Vrata šmarske knjižnice bodo do nadaljnjega zaprta. Več o dogajanju v Šmarju bo sicer znanega v prihodnjih urah. (Foto: Štajerski val)

»Spoštovani obiskovalci, v skladu s priporočili o zajezitvi koronavirusa in v dogovoru z ustanoviteljico našega zavoda, Občino Šmarje pri Jelšah, je knjižnica do nadaljnjega zaprta,« so okoli 16. ure zapisali na FB strani šmarske knjižnice. Za zaprtje naj bi bila kriva potrditev okužbe s koronavirusom v kraju, in sicer pri eni od zaposlenih na šmarski osnovni šoli. Uradne potrditve pristojnih služb še ni, vodstvo občine je v stikih s pristojnimi državnimi institucijami. Podrobnosti naj bi bile znane kmalu. Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat je na večerni novinarski konferenci dejala:



Ali bodo šolo preventivno za 14 dni zaprli, kot so to danes že storili na OŠ Frana Albrehta v Kamniku, kjer je okužena učiteljica, tako še ni znano.

Med Šmarčani so sicer včeraj in danes krožile tudi govorice o okužbi s koronavirusom pri enem od zaposlenih v podjetju Vitli Krpan, kar pa so danes v podjetju zavrnili. »V podjetju do sedaj nimamo nobenega potrjenega primera okužbe, imamo pa nekaj sodelavcev, ki so zaradi sezonskih prehladov in virusnih obolenj preventivno izvedli testiranje. Vsi testi so bili negativni na koronavirus SARS-CoV-2,« so zapisali v obvestilu za javnost.

Vse uradne aktualne informacije v povezavi s koronavirusom lahko spremljate TUKAJ. (AD)