januar 15, 2021

Razlagamo.si pomaga učencem in dijakom pri šolanju na daljavo

Razlagamo.si ne le podaja raznolike in preverjene razlage za učne snovi učencev in dijakov, ampak tudi zmanjšuje socialne razlike ob šolanju na daljavo ter jim zagotavlja pomoč pri učenju tudi za čas, ko bodo dopoldneve že preživljali v učilnicah.

Stran je nastala marca in od takrat širi razlage in znanja. (Zajem: Štajerski val, vir: Razlagamo.si)

Marca je skupina profesorjev mariborskih fakultet zasnovala portal Razlagamo.si. Na njem so s pomočjo študentov začeli zbirati razlage za učence, ki so se takrat začeli šolati od doma. Danes jim pomoč pri učenju nudi že preko 200 profesorjev in študentov, vsi delajo prostovoljno. Za svoj trud so prejeli tudi državno nagrado na področju šolstva.

Število razlag na platformi Razlagamo.si sovpada s povpraševanjem, pravi eden od ožjih članov ekipe, dekan mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko Mitja Slavinec. Največ razlag terja matematika, pa tudi drugi naravoslovni predmeti.

Ob tem dodaja, da so razlage na strani dostopne kadarkoli in komurkoli, kar posebej prav pride otrokom iz večjih družin. "Če imajo tehnične ovire ali prostorske omejitve in se ne morejo hkrati učiti, si lahko sami izberejo čas za učenje. Torej jim omogoča trajnost in zmanjševanje socialnih razlik," pravi Slavinec in zagotavlja, da bo stran ostala dostopna tudi po vrnitvi v šole. Še več o strani, njenem nastanku, razvoju in pomenu pa v spodnjem pogovoru. (TMG)