marec 27, 2020

Rogaška po številu okužb 2. v regiji – župan zagotavlja, da ljudje ukrepe upoštevajo

Rogaška Slatina je po številu potrjenih okužb s koronavirusom glede na podatke NIJZ na drugem mestu v savinjski regiji in na četrtem mestu v državi. Po zadnjih podatkih so tam do 26. marca potrdili 20 okužb. Ob tem smo poklicali župana Branka Kidriča.

Slatinski župan pravi, da ljudje upoštevajo ukrepe in ostajajo doma. (Foto: Štajerski val)

Ne glede na število potrjenih okužb so ukrepi v občini strogi, pravi župan Rogaške Slatine Branko Kidrič. Kot dodaja, sledijo osnovnemu cilju – zajezitvi širjenja virusa. Pri tem je glavni ukrep poziv, da ljudje ostanejo doma. Pravi, da ga Slatinčani upoštevajo:

Zaradi ukrepov, ki so ustavili javno življenje, marsikdo nujne opravke, kot sta obisk trgovine ali lekarne, v času epidemije težje opravi. Zato so štabi civilnih zaščit v številnih občinah, tudi slatinski, že pred časom začeli iskati prostovoljce. V Rogaški jih je trenutno 32, pomagali so že desetim ljudem. Kidrič je prepričan, da je med ljudmi živa tudi medsosedska pomoč.

Na občinski upravi najnujneši kadri
Te dni je zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa okrnjeno tudi delo na občinski upravi. Večina zaposlenih dela od doma ali koristi lanski dopust.

Sicer pa občani vse informacije lahko dobijo po telefonu, spletni pošti in spletni strani občine. (TMG)