marec 13, 2020

Rogaška Slatina: okuženi dijak zadnje dni ni bil v šoli

To jutro je iz Rogaške Slatina prišla novica, da so okužbo s koronavirusom potrdili pri enem od dijakov. Šola je nemudoma ukrepala in dijake poslala domov. Testiranj dijakov in zaposlenih na šoli zaenkrat ne bo. Pogovarjali smo se z ravnateljico Dubravko Berc Prah.

Šolski center Rogaška je prvi, ki se v slatinski občini srečuje s potrjenim primerom koronavirusa. (Foto: Štajerski val)

Šola je prekinila pouk ob 9. uri zjutraj, o čemer smo podrobneje že pisali, preberite TUKAJ, je pa bilo, kot pravi ravnateljica Dubravka Berc Prah, v šoli le malo dijakov, saj je večina po včerajšnjem pozivu države ostala doma. Ob tem pravi, da v šoli že tudi nekaj dni ni bilo okuženega dijaka. Ob tem že pripravljajo vse potrebno za poučevanje v 14-ih dneh, ko bo šola zaprta. Podrobeneje ravnateljici prisluhnite v spodnjem posnetku, z njo se je pogovarjala Anja Deučman:



Po potrditvi prvega primera v slatinski občini in v preventivi pred nadaljnjim širjenjem koronavirusa, je vodstvo občine sprejelo sklep, da omeji vstop v občinsko stavbo. Župan Branko Kidrič pravi: 

Za dostop do spletne strani Občine Rogaška Slatina kliknite TUKAJ. (AD)