november 8, 2021

Samotestiranje kmalu v šolah, kakšna bo izvedba?

Samotestiranje v šolah bo od prihodnjega tedna strožje, je prepričana ravnateljica Osnovne šole Lava Marijana Kolenko. A podrobnejša navodila šolniki še čakajo.

Podrobnejša navodila o samotestiranju v šolah še čakajo. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Kot je znano, je vlada na petkovi seji sprejela kar nekaj novih ukrepov. Med njimi so tudi novosti pri samotestiranju učencev in dijakov. Tako naj bi se od prihodnjega ponedeljka samotestirali vsi, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT. Samotestiranja bodo na 48 ur ter v šolskih prostorih in ne več doma.

Kot pravi ravnateljica celjske Osnovne šole Lava Marijana Kolenko, je odločitev o samotestiranju pretehtala predlog zaprtja šol. Zato je prepričana, da bo vlada pri tej odločitvi vztrajala:

Pravi pa, da je odločitev o pogostejšem in bolj obvezujočem samotestiranju zmotila nekatere starše:

Kolenkova pa pri tem poudarja, da samotestiranje ne more biti čudežni ukrep, ki bi nenadoma izboljšal epidemiološko stanje:

Sicer pa verjame, da bo obvezno in pogostejše samotestiranje, ki bo od prihodnjega tedna v šolah, do neke mere zmotilo tudi učni proces. Prav tako poudarja, da so si šolniki prizadevali za samotestiranje doma. Vendar dodaja:

Kot že večkrat doslej, pa po besedah Kolenkove še čakajo podrobnejša navodila. Ravnateljica pravi, da so na ministrstvo že naslovili več konkretnih vprašanj, odgovore pa pričakujejo tekom tedna. Kolenkova razlaga:

(TMG)