april 13, 2022

Šentjur, obarvan z zdravjem

V Šentjurju je bil to dopoldne vrhunec Tedna zdravega mesta, z druženjem in gibanjem vseh generacij. Prav tako so mimoidoči dobili številne dobrodošle nasvete o skrbi za svoje zdravje.

Najbolj aktivni so bili najmlajši. (Foto: Štajerski val)

Na šentjurskem Mestnem trgu so se zbrale različne generacije, predstavili so jim aktivnosti zdravega načina življenja in preventivne zdravstvene programe, manjkalo ni niti gibanje. Kaj vse so počeli najmlajši?

In kako Šentjurčani – od najmlajših do starejših – skrbijo za svoje zdravje?

Stvari, ki jih v teoriji vsi dobro poznamo –v praksi pa jim marsikdo posveti premalo pozornosti. Na zaključenm dogodku Tedna zdravega mesta v Šentjurju so predstavili tudi številne preventivne programe, med njimi so nacionalni programi Dora, Zora in Svit. Anja Deučman je spregovorila s Tatjano Škornik Tovornik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, koordinatorko programa Svit v celjski zdravstveni regiji:

K preventivi in odzivu k sodelovanju v preventivnih zdravstvenih programih je mimoidoče ozaveščal tudi ambasador programa Svit, Alojz Antlej iz Dobja:

Še več o Svitu, ostalih programih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbi za zdravje izveste TUKAJ. V spodnji galeriji pa najdete nekaj utrinkov današnjega dogajanja v Šentjurju. (AD)

Galerija slik