avgust 17, 2020

Šmarski dom upokojencev: vsi odvzeti brisi negativni

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer so v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od stanovalk, so sporočili, da je tudi 33 brisov, ki so jih včeraj odvzeli zaposlenim, negativnih.

Po vikendu, polnem skrbi, je to dopoldne iz šmarskega doma upokojencev prišla dobra novica. (Foto: Štajerski val)

Prve brise stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tesnejšem stiku z okuženo, so odvzeli že v soboto, bili so negativni. Prav tako vsi tisti, ki so jih odvzeli včeraj še pri 33 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo v zadnjem mesecu. »Stanovalka, pri kateri je bil potrjen pozitiven bris, ostaja hospitalizirana na Infekcijski kliniki Ljubljana. Stanovalke, ki so bivale skupaj v sobi s pozitivno, so nameščene v sivi coni, pri njih je predvideno ponovno testiranje konec tedna. Po prvem negativnem testu pri njih ni opaziti odstopanj v zdravstvenem stanju,« ob tem sporočajo iz doma.

Dodajajo, da zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih spremljajo dnevno. V primeru odstopanj bodo takoj izvedli testiranje. Epidemiološka služba jim je sicer dala navodilo, da se lahko stanovalci družijo po stanovanjskih skupinah in tudi nemoteno gibajo v okolici doma. »Vse redne aktivnosti tako potekajo po ustavljenih urnikih, v okviru stanovanjskih skupin ali individualno z upoštevanjem varnostnih priporočil,« so že zapisali v obvestilu. Od jutri bodo v domu ob upoštevanju vseh navodil ponovno dovoljeni tudi obiski. (AD)