avgust 17, 2020

Šmarski dom upokojencev: vsi odvzeti brisi negativni

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer so v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od stanovalk, so sporočili, da je tudi 33 brisov, ki so jih včeraj odvzeli zaposlenim, negativnih.

Prve brise stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tesnejšem stiku z okuženo, so odvzeli že v soboto, bili so negativni. Prav tako vsi tisti, ki so jih odvzeli včeraj še pri 33 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo v zadnjem mesecu. »Stanovalka, pri kateri je bil potrjen pozitiven bris, ostaja hospitalizirana na Infekcijski kliniki Ljubljana. Stanovalke, ki so bivale skupaj v sobi s pozitivno, so nameščene v sivi coni, pri njih je predvideno ponovno testiranje konec tedna. Po prvem negativnem testu pri njih ni opaziti odstopanj v zdravstvenem stanju,« ob tem sporočajo iz doma.

Dodajajo, da zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih spremljajo dnevno. V primeru odstopanj bodo takoj izvedli testiranje. Epidemiološka služba jim je sicer dala navodilo, da se lahko stanovalci družijo po stanovanjskih skupinah in tudi nemoteno gibajo v okolici doma. »Vse redne aktivnosti tako potekajo po ustavljenih urnikih, v okviru stanovanjskih skupin ali individualno z upoštevanjem varnostnih priporočil,« so že zapisali v obvestilu. Od jutri bodo v domu ob upoštevanju vseh navodil ponovno dovoljeni tudi obiski. (AD)