maj 28, 2018

Šmarski reševalci svetovni podprvaki

Ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah je dosegla 2. mesto na svetovnem tekmovanju v nujni medicinski pomoči, Izjemen uspeh ji je uspel v kategoriji ekip z zdravnikom. 

Ekipo, ki je na svetovnem tekmovanju v nujni medicinski pomoči na Češkem osvojila drugo mesto, so sestavljali Nina Lotrič, Dorijan Zabukovšek, Primož Arzenšek in Blaž Kregar. (Foto: ZD Šmarje pri Jelšah)

Na sobotnem teku v varnih rokah srebrnih reševalcev
Ekipo šmarskega zdravstvenega doma je na svetovnem tekmovanju v nujni medicinski pomoči v češkem Brnu zastopala štiričlanska ekipa, ki so jo sestavljali zdravnica Nina Lotrič ter reševalci Dorijan Zabukovšek, Blaž Kregar in Primož Arzenšek. Tekmovali so v kategoriji reševalcev zdravnikom in se pomerili s še trinajstimi ekipami iz celega sveta. Naša ekipa je s svojim znanjem in uspodobljenostjo osvojila odlično drugo mesto in tako postala svetovni podprvak. Zmagali so Kanadčani. Kaj vse so morali početi šmarski reševalci, da so osvojili lovoriko in kaj jim ta pomeni, izveste v spodnjem posnetku. S koordinatorico ekipe, zdravnico Auroro Nassib, se je pogovarjala Nina Slak. Šmarski reševalci bodo z nami tudi v soboto, na 2. Afroditinem teku v Rogaški Slatini, zato bomo v varnih rokah. (NS)

Galerija slik

Datoteke

Z Auroro Nassib o izjemnem uspehu reševalcev ZD Šmarje pri Jelšah na svetovnem tekmovanju