marec 20, 2020

Šmarski zdravstveni dom dobil zaščitno opremo, opravljajo tudi teste

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, kjer je eno od žarišč okužbe s koronavirusom, je dobil opremo za nemoteno in varno delo. Prav tako je postal točka za testiranje na okužbe s koronavirusom. A na test vas morajo, tako kot povsod drugod, napotititi zdravnik. Kako pa je s kadri?

Pred šmarskim zdravstvenim domom so postavili zabojnika, odslej tudi na tej točki testirajo na koronavirus. (Foto: Štajerski val)

Po zadnjih dostopnih uradnih podatkih je v šestih občinah Obsotelja in Kozjanskega 41 potrenih okužb s koronavirusom, od tega jih je 31 v šmarski občini, 8 v občini Rogaška Slatina, po ena pa v Podčetrtku in Kozjem. Med drugim so okužbe potrdili tudi v šmarskem domu upokojencev, o čemer preberite TUKAJ. Po zadnjih podatkih so do zdaj v domu potrjene okužbe že sedmih stanovalcev in štirih zaposlenih. V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah so včeraj vendarle dobili nujno potrebno opremo za nemoteno in varno delo. Direktorica Jasna Žerak nam je povedala:

Šmarski zdravstveni dom je sicer postal tudi vstopna točka za testiranje na okužbe s koronavirusom, pri čemer Žerakova poudarja, da je teba prej poklicati v šmarski zdravstveni dom, na številko (03) 818 37 00:

Za vseh šest občin šmarske upravne enote je le ena vstopna točka, v šmarski zdravstveni postaji. Tudi na tej velja posebej strog režim. (Foto: Štajrski val)

Kako pa je trenutno s kadri?

Sicer pa že vse od izbruha koronavirusa pri delu šmarskega zdravstvenega doma veljajo posebna pravila, vsi prebivalci šestih občin so napoteni v postajo v Šmarju pri Jelšah, ostale postaje so zaprte, a v njih so osebni zdravniki dosegljivi po telefonu. Žerakova o delu tako razlaga:

Še več o spremenjenem režimu dela v šmarskem zdravstvenem domu pa TUKAJ. (AD)