april 12, 2020

Stanovalci doma starejših v Poljčanah telovadili na balkonu

Ker morajo tudi stanovalci domov za starejše te dni ostati v svojih sobah ali enotah, so skupinsko telovadbo v Domu doktorja Jožeta Potrča Poljčane prestavili na balkone. Pa tudi na veliko noč niso pozabili.

Takšna je te dni skupinska telovadba v domu starejših v Poljčanah. (Foto: Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane)

Mesec dni, od razglasitve epidemije koronavirusa, traja izolacija. Že mesec in pol pa so najprej zaradi sezonskih obolenj, kasneje pa zaradi koronavirusa, zaprti številni domovi za starejše. Tudi Dom doktorja Jožeta Potrča Poljčane, ki ima enoto tudi v Slovenski Bistrici.

Ne le da stanovalci v tem času nimajo obiskov, tudi med sabo se ne družijo, prav tako ni skupinskih aktivnosti. Zato je njihov fizioterapevt Matej Bedenik izkoristil lepo vreme in skupno vadbo preselil na balkone – tako so lahko stanovalci v njej sodelovali na varni razdalji. Najprej so prišli na vrsto stanovalci v poljčanski enoti, zdaj takšna telovadba čaka še tiste v slovenjebistriški.

Ker pa ta vikend poleg koronavirusa zaznamuje še velika noč, so se tudi na njo dobro pripravili. Stanovalci so pobarvali 280 jajc. Nabrali so travo, cvetje in nato pirhe pobarvali z olupki čebule. Pa tudi brez potice in šunke ne mineva velika noč tudi pri njih. Še več pa v pogovoru z Matejem Bedenikom. Katja Žolgar ga je poklicala tik pred velikonočnim vikendom.

Galerija slik

Datoteke

Pogovor z Matejem Bedenikom