november 7, 2022

Celjska bolnišnica: Svetelšek in Vindišar razrešena

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je na seji razrešil direktorja in strokovnega direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in Franca Vindišarja. Razlog je zamenjava identitete dveh pacientov, ki se je zgodila septembra.

Preiskave o hudi napaki zamenjave dveh pacientov še niso končane. (Foto: Štajerski val)

Med svetniki novi obrazi
Glede zamenjave identitete dveh pacientov, ki je zelo odmevala in o kateri smo pisali TUKAJ, vsi nadzori še niso končani. Takoj zatem, ko so napako odkrili, je minister za zdravje vodstvo bolnišnice pozvak k odstopu. Aleksander Svetelšek in Franc Vindišar sta ga ponudila, svet zavoda pa odstopov na seji ni sprejel, o čemer smo poročali TUKAJ. Vlada je nato zamenjala nekaj svetnikov.

Na seji so tako prvič sodelovali novo imenovani člani Mojca Kert, Petra Mencigar Cvar in Tomaž Subotič, ki so ga izvolili tudi za novega predsednika sveta zavoda.

Aleksander Svetelšek (od leve) in Franc Vindišar med predstavljanjem hude napake, ki se je zgodila v bolnišnici, takrat še v družbi predsednika sveta zavoda Andreja Klasinca, ki pa ga je vlada kasneje zamenjala. (Foto: Štajerski val)


Za največ pol leta vršilca dolžnosti
Razrešitev direktorja in strokovnega direktorja je bila ena od točka na seji. Kot so sporočili iz bolnišnice, so Svetelška in Vindišarja razrešili s petimi glasovi za in enim vzdržanim glasom. Ob tem so za obe funkciji imenovali vršilca dolžnosti. V. d. direktorja je postal Dragan Kovačič, v. d. strokovnega direktorja pa Radko Komadina. Oba sta ti funkciji v preteklosti že opravljala. Imenovali so ju za največ 6 mesecev, v tem obdobju bo bolnišnica objavila razpis za direktorja in strokovnega direktorja s polnimi pooblastili. (AD)