avgust 19, 2021

Tudi ravnatelji v naših krajih nezadovoljni z včerajšnjimi napotki ministrstva

Včerajšnji sestanek ministrstva za šolstvo z ravnatelji vrtcev ter osnovnih in srednjih šol, kot kažejo prvi odzivi ravnateljev, ni ponudil konkretnih odgovorv na vprašanja, ki jih šolniki zastavljajo že nekaj časa. Šolsko leto je za vogalom, opozarjajo.

Ravnatelji so po sestanku razočarani, želeli so si konkretne napotke, kako naj začnejo šolsko leto. (Foto: Pixabay)

Ministrstvo za šolstvo je včeraj z zdravstvenim ministrstvom, zavodom za šolstvo in NIJZ sklicalo sestanke z ravnatelji vrtcev ter osnovnih in srednjih šol. Ravnatelj Gimnazije Celje - Center Gregor Deleja je po sestanku kritično dejal:

Dodaja še, da so pristojni ravnatelje na sestanku obvestili, da bodo podrobnejše napotke prejeli prihodnji teden. Katere usmeritve pa so si najbolj želeli slišati?

Dodaja pa, da so izvedeli ...

Deleja meni, da bi moralo denar zagotoviti šolsko ministrstvo. Ob tem upa, da bodo podrobnejše informacije dobili čim prej.

V vrtcih uvajanje bo, a prav tako pogrešajo točne informacije

Vprašanja ostajajo tudi v vrtcih. Kaj meni ravnateljica Vrtca Šentjur Elizabeta Jelen - so ravnatelji vrtcev dobili odgovore, ki jih potrebujejo pred prvim septembrom?

In to kljub temu, da so vrtci delali vse poletje in v njih ni bilo velikih prenosov okužb, pravi. Sicer pa dodaja še:

Brez odgovorov pa po njenih besedah ostajajo vprašanja o tem, na kakšen način in kako pogosto se bodo zaposleni, ki niso prebolevniki ali cepljeni, testirali, kdo bo ta testiranja plačal. Upa, da bodo pristojni konkretne napotke pripravili do ponedeljkovega srečanja z ravnatelji na Brdu.

Načrtovanje bi moralo biti skupaj s šolami, že pred meseci
Kritični do včerajšnjega sestanka so tudi ravnatelji osnovnih šol. Ravnatelj Osnovne šole Bistrica ob Sotli, v okviru katere deluje tudi vrtec, Bogomir Marčinković nam je povedal:

Ob tem razlaga:

Znano sicer je, da bo pouk v osnovnih šolah po modelu B, torej v mehurčkih, maske bodo potrebne v skupnih prostorih, kot je bilo že konec lanskega leta. Ni pa še točnih informacij o samotestiranju učencev tretje triade. Največ vprašanj pa ostaja odprtih glede testiranja zaposlenih. Marčinković ni prepričan, da bodo prihodnji teden na Brdu resnično že dobili vsa natančna navodila. V prvi vrsti pa, kot poudarja, ravnatelji pozivajo, naj šole ostanejo odprte vse šolsko leto, saj da otroci sodijo v šole. (TMG, AD)