oktober 19, 2020

V celjski bolnišnici od danes krčenje nenujnih storitev

V celjski bolnišnici od danes krčijo nenujne storitve, saj širijo kapacitete za obravnavo bolnikov s covidom-19. Če boste naročene preglede, diagnostiko ali poseg lahko opravili, vas bodo kontaktirali.

Iz Splošne bolnišnice Celje so konec minulega tedna sporočili, da bodo od danes zmanjševali programe nenujnih zdravstvenih storitev. To je posledica širjenja kapacitet za obravnavo covid bolnikov – tako na navadnih bolniških posteljah kot na intenzivnih.

"Pacientom, ki imajo v prihodnjih dneh napovedane termine obravnave v naši bolnišnici, bi radi sporočili, da bodo obravnavani le v primeru, če jih bomo osebno kontaktirali in povabili na obravnavo v bolnišnico," iz bolnišnice sporočajo, da bodo bolnike, ki bodo prišli na vrsto, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Tem pacientom bodo posredovali tudi navodila o terminu izvedbe. Pacienti, ki jih osebje ne bo poklicalo ali jim pisalo po elektronski pošti, pa naj v bolnišnico ne prihajajo, saj pregledov in storitev ne bodo mogli opraviti. Strokovni direktor bolnišnice Franc Vidnišar pri tem pravi:

Koliko kapacitet pa bodo z novimi ukrepi pridobili?

Glavni razlog za reorganizacijo je sicer po Vindišarjevih besedah kadrovski manjko - te dni namreč v bolnišnici dela več kot sto medicinskih sester manj, saj beležijo številne odsotnosti zaradi okužb s koronavirusom, odrejenih karanten, samoizolacije ali drugih bolniških odsotnosti.

Pri tem pa Vindišar poudarja, da nujna pomoč deluje nemoteno in naj ljudje, ki jo potrebujejo, z obiskom ne odlašajo.

Z vprašanji in dvomi se lahko na bolnišnico obrnete preko elektronskega naslova enarocanje@sb-celje.si, pripišite pa tudi svoje kontaktne podtke – na primer telefonsko številko. Odgovor, ali boste zdravstveno storitev lahko opravili, boste prejeli v roku 24 ur, pravijo v bolnišnici. (TMG)