oktober 19, 2020

V celjski bolnišnici od danes krčenje nenujnih storitev

V celjski bolnišnici od danes krčijo nenujne storitve, saj širijo kapacitete za obravnavo bolnikov s covidom-19. Če boste naročene preglede, diagnostiko ali poseg lahko opravili, vas bodo kontaktirali.

V celjski bolnišnici nenujnih storitev od danes manj. (Foto: Štajerski val)

Iz Splošne bolnišnice Celje so konec minulega tedna sporočili, da bodo od danes zmanjševali programe nenujnih zdravstvenih storitev. To je posledica širjenja kapacitet za obravnavo covid bolnikov – tako na navadnih bolniških posteljah kot na intenzivnih.

"Pacientom, ki imajo v prihodnjih dneh napovedane termine obravnave v naši bolnišnici, bi radi sporočili, da bodo obravnavani le v primeru, če jih bomo osebno kontaktirali in povabili na obravnavo v bolnišnico," iz bolnišnice sporočajo, da bodo bolnike, ki bodo prišli na vrsto, osebno kontaktirali in povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Tem pacientom bodo posredovali tudi navodila o terminu izvedbe. Pacienti, ki jih osebje ne bo poklicalo ali jim pisalo po elektronski pošti, pa naj v bolnišnico ne prihajajo, saj pregledov in storitev ne bodo mogli opraviti. Strokovni direktor bolnišnice Franc Vidnišar pri tem pravi:

Koliko kapacitet pa bodo z novimi ukrepi pridobili?

Glavni razlog za reorganizacijo je sicer po Vindišarjevih besedah kadrovski manjko - te dni namreč v bolnišnici dela več kot sto medicinskih sester manj, saj beležijo številne odsotnosti zaradi okužb s koronavirusom, odrejenih karanten, samoizolacije ali drugih bolniških odsotnosti.

Pri tem pa Vindišar poudarja, da nujna pomoč deluje nemoteno in naj ljudje, ki jo potrebujejo, z obiskom ne odlašajo.

Z vprašanji in dvomi se lahko na bolnišnico obrnete preko elektronskega naslova enarocanje@sb-celje.si, pripišite pa tudi svoje kontaktne podtke – na primer telefonsko številko. Odgovor, ali boste zdravstveno storitev lahko opravili, boste prejeli v roku 24 ur, pravijo v bolnišnici. (TMG)