julij 23, 2020

V celjski bolnišnici okužba s covidom-19 pri zaposlenem, okužba tudi v celjskem vrtcu

V celjski bolnišnici so okužbo s covidom-19 odkrili pri  zdravstvenem delavcu. Zaposlene, ki so bili v stiku z njim, so poslali na testiranje in samoizolacijo. Okužbo so potrdili tudi pri zaposleni v enem izmed celjskih vrtcev. Doma ostaja skupina otrok in dve zaposleni.

Zaposlene so poslali na testiranje in v samoizolacijo, testirali bodo tudi bolnike. (Foto: Radio Štajerski val)

Verjetnost okužbe pri pacientih majhna
Zdravstveni delavec, pri katerem so odkrili okužbo z novim koronavirusom, dela na Oddelku za intenzivno interno medicino. V Splošni bolnišnici Celje pravijo, da so vse zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, poslali na testiranje in v samoizolacijo. Nadaljnje ukrepe bodo sprejeli v skladu z razvojem epidemiološke situacije na oddelku. V celjski bolnišnici sicer poudarjajo, da je verjetnost , da okužbe pacientov, ki se zdravijo na tem oddelku zelo majhna. Zdravstveno osebje namreč, pri vseh stikih, uporablja osebno varovalno opremo, bodo pa testirali tudi bolnike.

Zaposlena v vrtcu ni kazala znakov okužbe
Okužbo z novim koronavirusom so včeraj potrdili tudi pri strokovni delavki v enoti Center vrtca Tončke Čečeve na Kocenovi ulici. Kot je za naš radio povedala ravnateljica Irena Hren, zaposlena ni kazala znakov okužbe, testirala pa se je, ker je bila v stiku z okuženo osebo, o rezultatu brisa jih je obvestila včeraj popoldne. Glede ukrepov, ki so jih sprejeli takoj, ko so dobili informacijo, Hrenova pravi: 

In kakšne so zadnje informacije o počutju otrok in zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo? 

Hrenova sicer pravi, da je prednost ta, da je v vrtcih v poletnih mesecih manj otrok, čeprav dodaja:

Hrenova še pravi, da če se bo pojavil še kakšen primer okužbe, da bodo ukrepali v skladu s pravili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. (NS)