julij 13, 2022

V celjski bolnišnici spet obvezne maske

Epidemiološka slika v naši državi se spet poslabšuje. Zato so v nekaterih zdravstvenih ustanovah spet obvezne zaščitne maske. Od danes tudi v Splošni bolnišnici Celje.

Obrazne zaščitne maske se zaradi slabšanja epidemiološke situacije vračajo. (Foto: Pixabay)

Maska za paciente in obiskovalce
»Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije je v naši bolnišnici ponovno obvezna uporaba obrazne zaščitne maske tipa IIR (kirurška zaščitna maska). Uporaba obrazne zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti. Obrazna zaščitna maska je obvezna tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce,« sporočajo iz Splošne bolnišnice Celje, kjer so ob tem tudi omejili dovoljeno število spremljevalcev pacientov, ob vsakem je lahko le ena zdrava oseba.

Na dveh oddelkih prepoved obiskov
Zaradi vdora okužbe s covidom-19 so v celjski bolnišnici ob tem prepovedali obiske na dveh oddelkih, in sicer na Urološkem oddelku in na Oddelku za bolezni ledvic in dializo. Izjema so le obiski kritično bolnih pacientov, ki jih bo mogoče obiskati le v dogovoru z zdravnikom. Ukrep velja do preklica.

Kakšne so aktualne številke?
Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je trenutno v Sloveniji po ocenah skoraj 16.700 aktivnih okužb s covidom-19. Na včerajšnji dan so jih s testi potrdili 1845. Sedem dnevno povprečje narašča. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo včeraj zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 55 bolnikov, na intenzivnih pa osem. Skupno, tako zaradi covida kot s covidom, jih je še več – 205. V torek je umrl en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo. (AD)