junij 19, 2020

V celjski bolnišnici številne kršitve omejitev obiskov

V Splošni bolnišnici Celje se srečujejo s številnimi kršitvami ali pa poskusi kršitev ukrepov, potem, ko so pred desetimi dnevi delno sprostili obiske. Ponovno pozivajo k upoštevanju in opozarjajo, da bodo v nasprotnem primeru omejitev obiskov znova poostrili.

V Splošni bolnišnici Celje pozivajo k upoštevanju omejitev, ki veljajo ob obisku v bolnišnici. (Foto: Radio Štajerski val)

V bolnišnici maske obvezne ves čas
Iz Splošne bolnišnice Celje so sporočili, da je k posameznim pacientom na obisk v istem dnevu prihajalo več obiskovalcev, zato bodo bolnišnični oddelki odslej vodili še dodatno kontrolo vstopa in bodo k pacientu spustili le enega obiskovalca dnevno. Vse, ki prihajajo na obisk, ponovno opozarjajo, da se držijo pravil, to pomeni, da lahko bolnika obišče le ena zdrava oseba na dan z negativno epidemiološko anamnezo, da si pred vstopom v bolnišnico razkužijo roke, da na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki jo morajo nositi ves čas. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen. Obiski so otrokom dovoljeni le izjemoma, po prehodnem dogovoru z zdravnikom na oddelku. Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov, ki lahko trajajo največ 15 minut. V bolnišnici še pravijo, da bodo ob nadaljnjem neupoštevanju pravil, omejitev obiskov ponovno zaostrili. (NS)