marec 25, 2020

V celjski bolnišnici trenutno 6 bolnikov, nova smrt v Šmarju

Število potrjenih okuženih oseb z novim koronavirusom v Sloveniji se povečuje, zdaj jih je že 528. Dejanskih okužb je še veliko več. Umrlo je pet ljudi, med njimi dve osebi iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. V celjski bolnišnici se zdravi 6 okuženih.

Pričakovati je, da se bo število hospitaliziranih bolnikov v prihodnjih dneh povečevalo. (Foto: Štajerski val)

V šmarskem domu upokojencev je ena stanovalka, okužena s koronavirusom, umrla že včeraj, danes še ena. Obe sta imeli še pridružene kronične bolezni. "Okužba je do danes potrjena pri 26 stanovalcih in 6 zaposlenih," so ob tem sporočili iz Občine Šmarje pri Jelšah, kjer dodajajo, da s pristojnimi strokovnimi službami in ministrstvom za zdravje potekajo dodatna usklajevanja in načrtovanje zdravstvene oskrbe in nege v domu.

Vsi stabilni, okuženi zaposleni v samoizolaciji
Minuli vikend so sicer osebe, okužene s koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, začeli zdraviti tudi v Splošni bolnišnici Celje, pred tem so jih pošiljali v Maribor. Kot pravijo, trenutno zdravijo 6 bolnikov, od tega je eden v enoti intenzivne terapije. »Stanje bolnika na respiratorju je stabilno,« sporočajo. »Med zaposlenimi nismo imeli novih potrjenih okužb. Do sedaj smo potrdili okužbo enega zdravstvenega delavca, ki je v samoizolaciji,« še pravijo v celjski bolnišnici.

Številke še rastejo
V Sloveniji so sicer od včeraj našteli 50 novih primerov okužb, skupaj je tako potrjenih 528 okužb. Danes zjutraj je bilo hospitaliziranih 72 bolnikov, od teh jih 14 zdravijo na intenzivni negi. Minister za zdravje Tomaž Gantar ob tem znova poudarja:

Notranji minister Aleš Hojs je ob tem dejal, da Vlada v prihodnjih nekaj dneh ne vidi potrebe po dodatnem zaostrovanju omejitev gibanja na občine. Na ministrstvu sicer spremljajo informacije o izvajanju trenutnega odloka. Kršitev je malo, kar kaže na to, da so prebivalci omejitev zbiranja na javnih površinah vzeli resno. (AD)