februar 24, 2020

Koronavirus - v Celju prvi test negativen, rezultatov drugega še ni

V Sloveniji še ni potrjenega primera okužbe s koronavurosom. So pa že bili sumi na okužbo. Kot so nam potrdili, so dve testiranji že opravili tudi v celjski bolnišnici. Ob tem poudarjajo, da je treba ob vsakršnem sumu na okužbo strogo upoštevati predpisan protokol.

Na ta vhod, vhod 18, morate, če sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom. (Foto: SB Celje)

V Splošni bolnišnici Celje pozorno spremljajo dogajanje v povezavi s koronavirusom. Strokovni direktor Franc Vindišar nam je ob tem povedal, da so zaradi suma okužbe že opravili dve testiranji, prvo pred dnevi in drugo danes. In rezultat?

Ob vsakršnem sumu na okužbo s koronavirusom je treba upoštevati poseben protokol. V bolnišnico se vstopa pri posebnem vhodu:

Paciente s sumom na okužbo torej obravnavajo v posebni ambulanti s svojo čakalnico. O nadaljnjih postopkih pa Vindišar pravi:



Jutri bodo o ukrepih v primeru, da koronavirus prodre v Slovenijo, spregovorili tudi na sestanku na ministrstvu za zdravje. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je zbral tudi odgovore na nekaj najpogostejših vprašanj o koronavirusu ter priporočil. Najdete jih TUKAJ. (AD)