oktober 16, 2020

V Celju, Štorah in Vojniku bodo začeli cepiti proti gripi

Medtem ko bomo na cepivo proti koronavirusu čakali še kar nekaj časa, pa se bo prihodnji teden v Zdravstvenem domu Celje začelo cepljenje proti sezonski gripi. Prav tako se boste lahko od ponedeljka cepili v Zdravstvenih postajah Štore in Vojnik.

Cepljenje proti gripi je za ogrožene skupine brezplačno. (Fotografija je simbolična.)

Za nekatere cepljenje brezplačno
Cepljenje proti gripi v Zdravstvenem domu Celje priporočajo zlasti za ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti. Cena cepljenja za odrasle in otroke stare 24 mesecev in več bo 14 evrov. Brezplačno se lahko proti gripi cepijo kronični bolniki, otroci stari od 6 mesecev do 23 mesecev, nosečnice, starejši od 65 let in ljude z izrazito prekomerno težo.

Kdo se ne sme cepiti?
Kot so sporočili iz celjskega zdravstvenega doma bodo pri njih cepili v kletnih prostorih, od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 12.00 uro. V Dispanzerju za šolske otroke in mladino bo cepljenje potekalo od torka do četrtka od 14.00 do 16.30 ure, na Predšolskem dispanzerju pa od ponedeljka in četrtka od 12.30 do 14.00 ure. V Zdravstveni postaji Vojnik se bo možno cepiti od torka do četrtka med 12.30 do 14.30 uro, v Zdravstveni postaji Štore pa od srede do petka med 8.00 do 9.00 uro. Na cepljenje se je treba predhodno naročili pri izbranem osebnem zdravniku ali po telefonu na številki 03 5 434 120. „S cepivom proti gripi se ne smejo cepiti osebe, ki so imele hudo alergijsko reakcijo po predhodnem cepljenju s tem cepivom ali imajo alergijo na katero od sestavin cepiva oziroma so alergične na kokošja jajca. Cepljenje je potrebno odložiti pri osebah, ki so akutno zbolele in imajo povišano telesno temperaturo,“ so še sporočili iz celjskega zdravstvenega doma. (NS)