oktober 27, 2020

V Domu starejših Šentjur dva okužena stanovalca in ena zaposlena

Potem ko so v Domu starejših Šentjur v petek odkrili prvo okužbo z novim koronavirusom pri enem od stanovalcev, so zatem še eno. Ob tem je okužena tudi ena zaposlena. Nobeden ni bil v tesnem stiku z ostalimi stanovalci, dosedanji preventivni testi so negativni.

V Domu starejših Šentjur dva okužena stanovalca in ena zaposlena

Okužena sta prišla iz bolnišnice
Okužbo pri obeh stanovalcih Doma starejših Šentjur so odkrili po vrnitvi iz bolnišnice, ko so preventivno opravili odvzem brisa. Oba stanovalca so ob vrnitvi v dom namestili v sivo cono, tako da nista bila v stiku z ostalimi. Direktorica doma Vesna Vodišek Razboršek podrobneje razlaga:

Oba okužena stanovalca sta trenutno v bolnišnici, ob vrnitvi v dom ju bodo namestili v rdečo cono, oba pa se, kot pravi Vodišek Razborškova, dobro počutita in ne kažeta nobenih znakov bolezni. Imajo pa v šentjurskem domu starejših tudi okuženo zaposleno:

Direktorica pri tem zagotavlja, da je življenje v domu kar se da v normalnih tirnicah, potekajo vse običajne aktivnosti, jih pa preventivno izvajajo v manjših skupinah.

Zmorejo kljub veliki kadrovski stiski
Pri tem pa direktorica šentjurskega doma starejših znova opozarja na kadrovsko podhranjenost v domovih, ki je v tem zahtevnem letu še bolj privrela na dan:

Vesna Vodišek Razboršek ob tem pravi, da dodatno motivacijo dajejo stanovalci, ki zelo dobro razumejo in sprejemajo situacijo ter so hvaležni za vso skrb, ki jo dobijo. Izjemnega pomena pa so tudi spodbudne misli iz okolice, ki jih dobivajo že vse od prvega vala epidemije. (AD, foto: Google map)