januar 19, 2018

V Medical center Rogaška na magnetno resonanco

Medical center Rogaška je poskrbel za kar nekaj naložb, s katerimi je izboljšal pogoje dela za zaposlene, pacientom pa omogočil še kakovostnejše storitve. Posebej so ponosni na sodobno diagnostično magnetnoresonančno napravo, ki med drugim omogoča preventivni pregled celotnega telesa.

MR aparat je trenutno najboljši na tržišči - Siemens Avanato Fit 1,5 T. Njegova odlika je med drugim, da dela visoko kakovostne slike ter da je zelo tih.

Z zdravstveno napotnico ali brez
Medical Center Rogaška je največja zasebna zdravstvena ustanova v državi. Gradi na 400-letni tradiciji, svoje dejavnosti pa vseskozi širi in tako ponuja preglede in posege za najrazličnejše težave, pa tudi najrazličnejšo preventivno diagnostiko. Del programa temelji na koncesijah, del pa na samoplačniških storitvah. „40 odstotkov naše realizacije je iz naslova koncesij, 60 odstotkov je samoplačnikov, med temi pa je večina tujih gostov, ki prihajajo predvsem iz Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Azerbejdžana, Italije, Avstrije, Nemčije in nenazadnje tudi iz bolj oddaljenih destinacij, kot sta Kitajska in arabski svet,“ pravi direktor centra Marko Lenček in dodaja, da v centru trenutno deluje 50 vrhunskih specialistov na 13 področjih diagnostike.

Lepši prostori in nove aparature
Leta 2015 so v Medical centru poskrbeli za zunanjo obnovo svojega objekta, znamenite Terapije v slatinskem Zdraviliškem parku, zamenjali so stekleno fasado. Lani je na vrsto prišlo še kar nekaj naložb. Obnovili so 12. nadstropje, kjer domuje oddelek fizioterapije, ob tem pa poskrbeli še za številne nove aparature. „Pohvalimo se lahko z novo nevrološko in dodatno gastroenterološko ambulanto z novo endoskopirnico ter z najnovejšim trirazsežnim aparatom za ultrazvok srca na oddelku kardiologije. Številne novosti smo z novimi diagnostičnimi napravami in najsodobnejšimi metodami zdravljenja uvedli tudi v žilni kirurgiji ter ginekološkem in dermatološkem oddelku,“ so naštevali na včerajšnji novinarski konferenci in še posebej izpostavili pridobitev, s katero so pozdravili leto 2018 – aparat za magnetno resonanco.

Magnetna resonanca trenutno le samoplačniška
Kupili so najsodobnejšo diagnostično magnetnoresonančno napravo. Stala je 1,1 milijona evrov, ker zahteva posebne pogoje, pa so morali zanjo zgraditi tudi povsem nove prostore. „Z nakupom te naprave smo želeli nadgraditi obstoječo ponudbo na področju diagnostike. Na področju radiologije smo doslej izvajali rentgenske preiskave in preiskave z ultrazvokom, zdaj imamo najmodernejšo tehnologijo, ki omogoča večjo natančnost preiskav. Drugi razlog za nakup je, ker želimo biti vodilni diagnostični center ne samo v Sloveniji, ampak tudi med evropskimi zdravilišči. Tretji razlog pa je, da že 50 let izvajamo zdravstvene storitve za občane iz te regije. In na tem področju magnetnoresonančnih preiskav ni bilo, zato so morali hoditi v bolj oddaljene kraje. Zdaj bodo lahko prišli k nam,“ razlaga Lenček. A na pregled trenutno še ni mogoče z zdravstveno napotnico, pač pa le samoplačniško, pri čemer si v Medical centru prizadevajo, da bi čimprej dobili koncesijo. Njihova prizadevanja je podprlo tudi devet županov iz širšega Obsotelja in Kozjanskega. Sicer pa poudarjajo, da je aparat, ki so ga kupili, trenutno edini v Sloveniji, ki poleg pregleda posameznih organov omogoča tudi preventivni pregled celotnega telesa. O pridobitvi v spodnjem posnetku podrobneje prisluhnite specialistki radiologije Petri Mrkša, z njo se je pogovarjala Anja Deučman. Če vas zanimajo cene pregledov, pa jih najdete TUKAJ. Prisluhnite pa tudi direktorju Marku Lenčku, ki je spregovoril o sodelovanju z žensko in moško rokometno reprezentanco, saj je Medical center postal njihov uradni izvajalec preiskav z magnetno resonanco. (AD, foto: Štajerski val in Anže Petkovšek)

Datoteke

Marko Lenček o sodelovanju z rokometaši

Petra Mrkša o magnetni resonanci