september 16, 2020

V Pegazovem domu 13 okužb med stanovalci

V Pegazovem domu v Rogaški Slati so testirali vse stanovalce. Rezultati, ki so jih prejeli včeraj popoldne, so okužbo potrdili pri 13 stanovalcih. Večina nima simptomov, nekatere so začasno premestili v bolnišnice, pravi direktorica Kristina Kampuš.

Večina stanovalcev s covidom-19 je brez simptomov, nekateri imajo blažje simptome, pravijo v domu. (Foto: Štajerski val)

V nedeljo se je, kot smo že poročali, novi koronavirus pojavil tudi v Pegazovem domu, domu starejših v Rogaški Slatini. Zato so v ponedeljek brise odvzeli vsem 128 stanovalcem. Rezultate so dobili včeraj pozno popoldne. Okužba je bila potrjena pri 13 stanovalcih in treh zaposlenih. Nekaj stanovalcev so zato začasno premestili v bolnišnice po vsej Sloveniji. Direktorica Pegazovega doma Kristina Kampuš pri tem pravi in za svojce stanovalcev izpostavlja:

Ker pa se bodo stanovalci, ki so trenutno v bolnišnicah, predvidoma konec tedna vrnili, v Pegazovem domu vzpostavljajo rdečo cono.

Kampuševa ob tem dodaja, da je večina stanovalcev z okužbo brez simptomov, nekateri pa imajo blažje simptome. Do nadaljnjega so tako obiski v Pegazovem domu prepovedani. (TMG)