junij 30, 2020

V Rogaški bosta novi pediatrični ambulanti

Zdravstvena postaja v Rogaški Slatini bo dobila dve novi pediatrični ambulanti. Prve paciente naj bi sprejeli jeseni.

Novi ambulanti bosta v objektu ob zdravstveni postaji. (Foto: Štajerski val)

Zdravstvena postaja v Rogaški Slatini, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, bo dobila dve novi pediatrični ambulanti. Občina Rogaška Slatina je včeraj podpisala pogodbo za ureditev 196 kvadratnih metrov prostorov v nadstropju novega objekta ob zdravstveni postaji.

»Vizija razvoja zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v Občini Rogaška Slatina je zasnovana na celovitosti zagotavljanja zdravstvenih storitev, ki obsegajo družinsko medicino, pediatrijo, zobozdravstvo, dispanzerja za mentalno zdravje in nujno medicinsko pomoč,« pravijo na slatinski občini. Direktorica šmarskega zdravstvenega doma Jasna Žerak pa je pred časom dejala:

 

Ob tem poudarjajo, da so prostori slatinske zdravstvene postaje prezasedeni. Občina je zato predlani v novem objektu kupila prostore in zanje odštela 305.000 evrov. Za ureditev novih prostorov občina zagotavlja 145.000 evrov. Dela, ki jih bo izvajala družba GES, bodo končana jeseni letos. Uredili bodo dve pediatrični ambulanti z zdravniško in sestrsko sobo ter previjališčem, sobo za izolacijo, vsaka ambulanta bo imela čakalnico z otroškim kotičkom. Opremo, ki bo stala 50.000 evrov, bo kupil zdravstveni dom. (TMG)

Foto: Občina Rogaška Slatina