julij 20, 2022

V Rogaški delo začenja nova družinska zdravnica

Večkrat smo poročali o kadrovski stiski, ki pesti več enot Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. V Rogaški Slatini se z današnjim prihodom zdravnice situacija umirja. Kaj pa v Podčetrtku, od koder je pred kratkim odšla pediatrinja?

V Rogaški Slatini so korak bližje rešitvi kadrovske stiske. (Foto: Štajerski val)

Danes v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina delo začenja nova družinska zdravnica. Kot smo poročali, je tam po odpovedih dveh zdravnikov zaradi preobremenjenosti odhod napovedala še tretja zdravnica. Kasneje se je odločila ostati, poleg nove zdravnice pa bosta tri dni na teden v zdravstveno postajo prihajala dva zdravnika. Tako bodo, zagotavljajo v šmarskem zdravstvenem domu, oskrbo zagotovili vsem, skoraj 500, občanom, ki so bili zdaj brez zdravnika.

A kadrovskih težav ima šmarski zdravstveni dom še nekaj. Pred kratkim je iz zdravstvene postaje v Podčetrtku odšla pediatrinja. Direktor zdravstvenega doma Anton Zidar nam je sporočil, da se je pediatrinja zaradi osebnih obveznosti morala prezaposliti. Dodal je, da se pediatrinja želi vrniti, zato so do nadaljnjega sklenili pogodbo z zunanjo pediatrinjo. V Šmarju pri Jelšah pa da imajo specializantko, ki je nosilka pediatrične ambulante in naj bi naslednje leto začela normalno ordinirati.

Ob tem Zidar pričakuje, da se bo kadrovska stiska tudi na področju družinske medicine v Šmarju pri Jelšah delno rešila do konca leta - jeseni bo namreč eden od družinskih zdravnikov, s katerim že sodelujejo, zaključil specializacijo in bo lahko prevzel delo v ambulanti, prav tako se s porodniškega dopusta vračata dve zdravnici. (TMG)