marec 21, 2020

V savinjski regiji 65 potrjenih okužb, od tega v Šmarju 41

Število potrjenih primerov koronavirusa v Sloveniji se še vedno povečuje, številka je zrasla na 383. V savinjski regiji je 65 primerov, daleč največ, 41, v občini Šmarje pri Jelšah. V katerih krakih so doslej že prav tako potrdili primere koronavirusa?

Graf prikazuje, kako raste število hospitaliziranih bolnikov s kronavirusom ter tistih, ki potrebujejo intenzivno nego. (Foto: www.gov.si)

Vseh opravljenih testiranje je bilo do danes do 14. ure 12.250, med temi je 383 potrjenih okužb s COVID-19. Podatki po posameznih občinah pa so zbrani do danes do 10. ure.

V savinjski regiji je potrjenih 65 okužb, največ v občini Šmarje pri Jelšah – 41. Več okužb v državi je tako le še v Ljubljani, kjer je potrjenih 85 primerov koronavirusa. V Rogaški Slatini je 11 okuženih, v Šentjurju in Celju po 2, po 1 okužba pa je potrjena v občinah Žalec, Vojnik, Vitanje, Podčetrtek, Kozje, Dobrna, Nazarje, Mozirje in Šoštanj.

Ena okužba je po podatkih NIJZ potrjena tudi v občini Bistrica ob Sotli, ki sodi v posavsko regijo. V podravski regiji je skupaj 35 okužb, od tega 6 v Slovenski Bistrici, 10 v Mariboru ter 2 na Ptuju.

Podatki NIJZ še kažejo, da je v vsej Sloveniji malenkost več moških kot žensk, največ okuženih je starih med 30 in 49 let. Ob tem velja poudariti, da so te številke le primeri, ki so potrjeni s testiranjem, dejanskih okužb je gotovo še veliko več. Zato je nujno upoštevati pravila, v prvi vrsti se izogibati stikom z ljudmi ter skrbeti za higieno. Še več podatkov in nasvetov najdete TUKAJ. (AD)