maj 3, 2018

V slatinski zdravstveni postaji se obetajo novosti

V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina se obetajo novosti. Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, pod okrilje katerega spada, namreč pripravlja potrebno dokumentacijo za prenovo dela prostorov nekdanje lekarne.

V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina se obeta prenova in prihod dveh novih zdravnikov družinske medicine. (Foto: Radio Štajerski val)

Z majem tudi dva nova zdravnika
V obnovljenih prostorih slatinske zdravstvene postaje, iz katerih se je pred nekaj meseci izselila lekarna, bo šmarski zdravstveni dom uredil prostor, v katerem bodo izvajali na novo pridobljeni program Centra za krepitev zdravja. Ekipa, ki jo sestavljajo psihologinja, fizioterapevt in diplomirana medicinska sestra, bo s prenovo dobila prostore za delo, ki jih trenutno še nima. Direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak pa je ob tem napovedala tudi: „S 7. majem se bosta zaposlila dva nova zdravnika in pogoj teh mladih zdravnikov je, da imajo prenovljene ambulante družinske medicine. Zato bomo sočasno prenovili tudi dve ambulanti.“ Načrtovano prenovo v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina bodo opravili v poletnih mesecih, stala naj bi okoli 160.000 evrov. (NS)