september 24, 2020

V Šmarju znova vstopna točka za covid-19

V ZD Šmarje pri Jelšah od ponedeljka znova opravljajo testiranja na novi koronavirus. Do testiranja so upravičeni vsi bolni in s sumom na okužbo. Paciente naprošajo za dosledno spoštovanje navodila, da se je treba za obisk zdravnika naročiti po telefonu. Vstopne točke so odslej tudi v več ostalih zdravstvenih domovih.

Na testiranje za novi koronavirus se je treba najprej naročiti po telefonu pri osebnem zdravniku, ki bolnika nato napoti na testiranje v Covid ambiulanto.(Foto: Radio Štajerski val)

Testiranja niso za zdrave
Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, ki pokriva šest občin Obsotelja in Kozjanskega, je zaradi povečanega števila okužb v regiji in širše znova vzpostavil točko za testiranja na novi koronavirus, da ljudem ne bi bilo treba na testiranja v Celje. Od ponedeljka tako v Šmarju pri Jelšah znova testirajo vse bolne in s sumom na okužbo s covid-19, na samoplačniška testiranja pa je treba v ZD Maribor, razlaga direktorica ZD Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak

Kot pravi Žerakova, se je za odvzem brisa še vedno potrebno najprej po telefonu naročiti pri osebnem zdravniku, ki bolnika nato naroči na testiranje v Covid ambulanti.

Zdravstveno osebje obremenjeno, prosijo za strpnost
Žerakova ob obisku zdravstvenega doma prosi bolnike za strpnost do zdravstvenega osebja, saj so njihovi zaposleni v času posebnih razmer precej obremenjeni. Delajo namreč na treh deloviščih, in sicer v svoji redni ambulanti, ambulanti Nujne medicinske pomoči in Covid ambulanti, pojasnjuje Jasna Žerak. 

Kot še pravi Žerakova, se v zdravstvenem domu trudijo delati v dobro pacientov, kar jim glede na dane okoliščine bolj ali manj uspeva.

Testiranja na novi koronavirus odslej izvajajo tudi v več ostalih zdravstvenih domovih, tudi v Šentjurju, Celju, Laškem, Žalcu, Slovenskih Konjicah in Slovenski Bistrici. (SP)