marec 19, 2020

V šmarskem domu upokojencev okuženih vsaj 6 stanovalcev

Iz doma upokojencev Šmarje pri Jelšah je pravkar prišla slaba vest. Okužbo s koronavirusom so potrdili že pri treh zaposlenih in pri šestih stanovalcih. Podrobnosti smo preverili pri direktorici doma Gordani Drimel.

Novica iz DU Šmarje pri Jelšah je zaskrbljujoča, saj so starejši še posebej ranljivi ob okužbi s koronavirusom. (Foto: Štajerski val)

»V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je trenutno okužba s COVID-19 potrjena pri treh zaposlenih in šestih stanovalcih. Še trije stanovalci imajo povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevamo, da so okuženi,« je prek šmarske občine sporočila direktorica Gordana Drimel. V domu so dodatno angažirali zaposlene za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih. Prav tako so v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite in zdravstvenim domom, prav tako z epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje, od katerega še čakajo dodatna navodila. Iz šmarskega zdravstvenega doma so domu iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme, pomoč so ponudili tudi že nekateri domovi starejših iz Slovenije.

Poklicali smo direktorico doma Gordano Drimel, ki pravi tudi, da imajo v domu komaj dovolj zaščitne opreme. Prisluhnite ji v spodnjem posnetku.

Datoteke

Gordana Drimel o dogajanju v domu upokojencev