junij 7, 2019

V tujino nikar brez zavarovanja!

Sončni in topli meseci s seboj prinašajo tudi množične dopuste. Če greste v tujino, ne pozabite na zdravstveno zavarovanje. Priskrbite si evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, preverite, ali morda potrebujete tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini.

Če evropsko kartico zavarovanje že imate, pred odhodom v tujino preverite njeno veljavnost, ki je leto dni od izdaje. (Foto: Štajerski val)

Zakaj bi vam morebitna povišana temperatura ali manjša poškodba povsem pokvarila dopust? Ob odhodu v tujino je vedno dobro imeti urejeno zavarovanje. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja krije storitve v državah Evropske unije, Švice, Srbije, Črne gore, Bosne, Makedonije, pa tudi Avstralije. Kaj krije, kako jo uveljavljati, kako jo dobiti in ali si ob njej urediti še katero od zavarovanj, ki ga za tujino ponujajo komercialne zavarovalnice? O vsem tem je Anja Deučman povprašala direktorja Področja za urejanje zavarovanj in mednarodno zdravstveno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije Klemna Ganzitija



Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja lahko naročite TUKAJ. (AD)