november 26, 2020

V ZD Celje se na množično testiranje še pripravljajo

Zdravstveni domovi po državi povečini še niso začeli izvajati množičnega testiranja zaposlenih na novi koronavirus, ki ga je odredilo ministrstvo za zdravje. Tudi Zdravstveni dom Celje ne. Kako pa je sicer z okužbami v njihovih vrstah?

V Zdravstvenem domu Celje je 499 zaposlenih, trenutno zaradi covida-19 beležijo 8-odstotni izpad sodelavcev. (Foto: Radio Štajerski val)

V Zdravstvenem domu Celje se na množično testiranje zaposlenih zdravstvenih delavcev, ki ga morajo po odredbi Ministrstva za zdravje začeti izvajati najkasneje 7. decembra, še pripravljajo. Strokovni direktor Marko Drešček razlaga:

V celjskem zdravstvenem domu je 499 zaposlenih, zato bo množično testiranje velik zalogaj, ki ga bodo razdelili na 5 dni. Drešček pričakuje, da bodo vsak dan testirali okoli 120 sodelavcev. Trenutno zaradi koronavirusne bolezni beležijo 8-odstotni izpad zaposlenih, pri čemer Drešček pravi:

Zdravstveni dom Celje je sicer tudi ena izmed vstopnih točk za testiranje na covid-19. Za zdaj pri delu nimajo večjih težav, ljudje upoštevajo navodila in spoštujejo ukrepe, tako tisti, ki pridejo na testiranje, kot ostali, ki potrebujejo zdravstveno pomoč.

Drešček ob tem paciente prosi za razumevanje, če kdaj v prvem poskusu ne dobijo odgovora na telefonski klic. Svetuje, da poskusijo večkrat ali pa uporabijo elektronsko pošto. Kot pravi, je obremenitev zdravnikov in medicinskih sester vsakodnevno velika. (NS)