oktober 7, 2020

V OŠ Rogatec manjka skoraj polovica učiteljev

Poročali smo, da so v ponedeljek zvečer okužbo s covidom-19 odkrili pri učiteljici OŠ Rogatec. Sinoči so okužbo potrdili še pri dveh zaposlenih, ob tem je NIJZ izdal še več karantenskih odločb. Šola se je zaradi pomanjkanja učiteljev znašla v velikih težavah, ki so pokazale tudi pomanjkljivosti v sistemu, saj navodila ne sledijo praksi.

V OŠ Rogatec imajo po okužbah in karantenah velike kadrovske težave, kako zagotoviti pouk za učence, ki so še v šoli. (Foto: google map)

Kako zagotoviti pouk za učence, ki so v šoli?
Enota vrtca v Donački Gori, ki so jo včeraj zaprli zaradi okužbe pri učiteljici na podružnični šoli, s katero si vrtec deli prostore, je danes spet odprta, saj so objekt včeraj razkužili. Ima pa ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant izjemno veliko težav z organizacijo dela v šoli, saj je bila sinoči obveščena še o dveh dodatnih okužbah pri zaposlenih, NIJZ je ob tem šoli odredil še karantene. Virantova razlaga:

A še večji problem so razredi, za katere ni odrejena karantena, njihovi učitelji pa so v karanteni:

Na Osnovni šoli Rogatec je namreč 32 učiteljev, deset med njimi jih je v karanteni in še pet na bolniški, torej jih manjka skoraj polovica.

Pristojni nimajo odgovorov
Virantova je težavo, ki bi jo morala po njenih besedah reševati država, ki tudi postavlja pravila, predstavila ministrstvu in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje. A kot pravi, rešitev ni dobila. Kaj sedaj?



Ravnateljica ob tem vseeno upa, da bo država prisluhnila in v prihodnjih dneh podala navodila oz. ukrepe, ki bodo pomagali rešiti zagato. V podobni situaciji se lahko namreč kmalu znajdejo tudi ostale šole. (AD)