avgust 14, 2020

Voda vzame, voda vrne

Voda vzame, voda vrne, so naslovili današnje dogajanje na bazenu v Slovenskih Konjicah. Z njim želijo poudariti, da ljudje, ki jim je voda vzela življenje brez invalidskega vozička, lahko z njeno pomočjo zaživijo na novo.

Na konjiškem bazenu bodo danes v ospredju zgodbe ljudi, ki jim je voda marsikaj vzela in spet veliko dala. (Foto: IAHD Adriatic)

V Slovenskih Konjicah boste danes lahko prisluhnili zgodbam ljudi, ki jim je voda marsikaj vzela in spet veliko vrnila. Konjiško kopališče in plavalni klub ter Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic skupaj s slovenjebistriškim bazenom tako ozaveščajo o nevarnostih skokov in padcev v vodo. Svoje zgodbe bodo predstavili Aleš Povše, Marko Hrovat, Nina Batagelj in Katarina Peterlin, ki so se na tak način trajno poškodovali, a jim je nato voda, kot pravi Branko Ravnak, vrnila še več novih priložnosti. Ob tem pa poudarja pomen hidroterapije:

Z dogodkom Voda vzame, voda vrne, želijo sporočiti, da življenje tudi po takšnih nesrečah ni slabše, le malo drugačno. Ravnak pri tem pravi:

Na konjiškem bazenu boste tako ne le slišali zgodbe ljudi, ki jim je voda skoraj vzela gibanje in jim ga ponudila v drugačni obliki, temveč se boste z njimi lahko tudi pomerili v športnem potapljanju. Še podrobneje pa Branku Ravnaku prisluhnite v spodnjem pogovoru. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Pogovor z Brankom Ravnakom