januar 13, 2022

VPOGLED: O prihodnosti slovenskega turizma

Pogovor z Ilono Stermecki, v. d. direktorice STO - Slovenske turistične organizacije

Slovenska turistična organizacija, ki jo od decembra vodi v. d. direktorja Ilona Stermecki, nadaljujuje prizadevanja za nadaljnji turistični razvoj Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave in varne destinacije s trajnostno usmeritvijo. Po njenih navedbah bodo ključni cilji poleg odpravljanja posledic pandemije, krepitev prepoznavnosti Slovenije, nadaljevanje trajnostne usmeritve in digitalizacije turizma, prav tako bodo spodbujati lokalno ter sodelovanje, povezovanje in mreženje deležnikov slovenskega turizma.

Ilona Stermecki si bo prizadevala za nadaljevanje uspešne zgodbe slovenskega turizma. (Foto: Samo Brbre)

Z Ilono Stermecki smo se pogovarjali tudi o tem, kako se bo leto 2021 zapisalo v zgodvino slovenskega turizma, koliko turističnih bonov smo že porabili in kako se to odraža na turističnem gospodarstvu, pa tudi kakšna je ocena slovenske predstavitve na Expu 2000 v Dubaju. Prisluhnite ji na spodnji povezavi v pogovoru s Snežano Prebil.



Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.