september 15, 2022

VPOGLED: Kako bodo v celjski bolnišnici krajšali čakalne dobe?

Ministrstvo za zdravje predstavlja ukrepe za krajšanje čakalnih dob v zdravstvu. Za nekaj odzivov iz prakse smo poklicali strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja. Kako naj bi torej skrajšali čakalne dobe?

Kakšni so načrti za krajšanje čakalnih dob? (Fotografija je simbolična)

Eden od ukrepov ministrstva za krajšanje čakalnih dob predvideva, da bosta zavod za zdravstveno zavarovanje oziroma državni proračun letos in prihodnje leto plačala vse opravljene storitve, ne glede na omejitve programov v splošnem dogovoru. Za to bi vodstva zdravstvenih zavodov z zaposlenimi podpisala podjemne pogodbe. Nekaj pojasnil glede sklepanja teh pogodb še čakajo, pravi strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Franc Vindišar. A pravi, da je večina njihovih zaposlenih pod ustreznimi pogoji pripravljena sprejeti dodatno delo. Za več storitev čakalne dobe sicer tudi v celjski bolnišnici presegajo zakonsko dovoljene roke. Kako Vindišar komentira predloge ministrstva in kako se jih bodo lotili v Splošni bolnišnici Celje, med drugim prisluhnite v spodnjem pogovoru. Pogovarjala se je Tina Murko Gajšek.

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.