oktober 22, 2020

Vrata zapirajo hoteli, frizerji in številne trgovine, tudi vrtci

Od sobote bodo v boju proti novemu koronavirusu veljali še strožji ukrepi. Z nekaj izjemami svoja vrata zapirajo hoteli, odprte ostajajo le nekatere trgovine. Vlada je prav tako odločila, da bodo prihodnji teden zaprti vrtci, vozilo bo manj avtobusov in vlakov.

O novih ukrepih je pozno popoldne spregovoril premier Janez Janša. (Foto: Twiiter Vlade)

Rdeče je obarvana že vsa država, ker se število novih okužb s covidom-19 še povečuje, vlada dodatno zaostruje ukrepe. Po današnji seji vlade jih je predstavil premier Janez Janša:



Prav tako bodo, kot še pravi Janša, prihodnji teden zaprti frizerski in kozmetični saloni ter ostale nenujne storitve, upa pa, da bodo ti ukrepi veljali le en teden. Ob tem je Janša župane pozval, naj samoiniciativno sprejmejo ukrepe, potrebne v njihovem lokalnem okolju. Gospodarstvenike pa, naj v čim večji meri zagotovijo delo od doma. Kjer to ni mogoče, pa naj poskrbijo za dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov. Vlada pa na današnji seji še ni sprejela odločitve glede omejitve gibanja na občine kot spomladi, to bo obravnavala v prihodnjih dneh, ko bo spremljala nove številke. Prav tako ne izključuje možnosti množičnih testiranj.

Še več podrobnosti najdete TUKAJ