november 9, 2020

Z dobrotami so jim polepšale delovno nedeljo

Okoli 40 gospodinj je ta vikend z domačimi dobrotami razveselilo zaposlene v Splošni bolnišnici Celje, ki delajo na covid oddelkih. Tako so jim vsaj malo polepšale in olajšale 12-urne delovnike.

Vsaka pozornost je v napornih dneh za tiste, ki skrbijo za covid bolnike, še kako dobrodošla. (Foto: SB Celje)

Pobudnica akcije je bila Marjeta Knez, ki pravi:

Dobrote je pripravilo več kot 40 gospodinj iz Šentjurja, Planine pri Sevnici, Dobja, Dramelj in Celja, da so lahko vse dostavili v Splošno bolnišnico Celje, pa so jim gasilci PGD Planina pri Sevnici posodili kombi. Sicer pa se je, kot pravi Knezova, na pladnjih znašlo marsikaj:

„Za nami je prelepa sončna novembrska nedelja. Mnogi naši sodelavci so jo preživeli v veliki skrbi za bolne na naših Covid oddelkih, nekateri v 12-urnih turnusih, v popolni varovalni opremi. Zato še posebej velika zahvala srčnim prostovoljkam, ki so organizirale dobrote in jim polepšale ta dan. Srčna hvala vsem,“ so zapisali v celjski bolnišnici. Ker epidemiji še ni videti takojšnjega konca, Marjeta Knez pravi, da bo kmalu verjetno še kakšna podobna akcija, tudi takrat je prepričana, da bo odziv k pomoči velik.

Odziv k pomoči je bil velik. (Foto: Marjeta Knez)

Dobrodošla tudi kadrovska pomoč
Sicer pa v Splošni bolnišnici Celje, kjer so ta vikend odprli še 4. covid oddelek in zagotovili še več kot 30 dodatnih postelj za obravnavo covid bolnikov, prejemajo tudi kadrovsko pomoč, ki je prav tako izjemnega pomena. V teh dneh jim je na pomoč s svojimi zaposlenimi v zdravstveni negi priskočil Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, v svojem prostem času pa se v delo v bolnišnici vključujejo tudi medicinske sestre iz zdravstvenih domov Celje in Laško ter iz Srednje zdravstvene šole Celje. V prihodnjih dneh bodo pomagali tudi prostovoljci bolničarji Rdečega križa Slovenije. (AD)

Prostovoljci bolnišarji so med drugim prišli na pomoč v celjsko bolnišnico. (Foto: SB Celje)

Galerija slik