maj 1, 2020

Vrata znova odpirajo ambulante ZD Šmarje

V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah, ki pokriva šest občin Obsotelja in Kozjanskega, bodo prihodnji teden znova začele delovati ambulante splošne medicine. Sprejemali bodo samo paciente, ki se bodo naročili po telefonu!

Sprejemali bodo samo paciente, ki se bodo naročili po telefonu ter dobili na uro vezan termin. (Foto: Radio Štajerski val)

Ambulante bodo odprte izmenično
V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah bodo v prvem tednu v maju znova odprli splošne ambulante, in sicer eno ambulanto v Rogaški Slatini ter zasebne ambulante družinske medicine. "Na Kozjanskem bodo ambulante odprte izmenično, in sicer dvakrat tedensko v Podčetrtku ter dvakrat tedensko v Kozjem, petki se delijo izmenično. Delovati bo pričela tudi fizioterapija. Laboratorij bo deloval v vseh zdravstvenih postajah," so sporočili iz zdravstvenega doma in izpostavili, da so v Šmarju pri Jelšah še naprej na voljo ambulanta Nujne medicinske pomoči, Covid ambulanta, redna ambulanta in administrativna ambulanta.

Obvezno naročanje po telefonu
Ob rahljanju ukrepov poudarjajo, da epidemije še ni konec, zato lahko sprejemajo samo paciente, ki se bodo naročili po telefonu ter dobili na uro vezan termin. Na vhodu v zdravstveno postajo jih bo sprejel zdravstveni delavec, ki bo opravil triažo in paciente povprašal po zdravstvenem stanju, še izpostavljajo v domu.

Naročanje pacientov bo mogoče od 7.30 do 13.00 ure na telefonskih številkah:

ZD ŠMARJE PRI JELŠAH: 03/ 818 37 00

ZP ROGAŠKA SLATINA:   03/ 818 37 68

ZP PODČETRTEK:             03/ 818 36 80

ZP KOZJE:                         03/ 800 26 08

V šmarskem zdravstvenem domu paciente naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila, da se je treba za obisk zdravnika naročati po telefonu. (SP)