april 14, 2022

Žalski zdravstveni dom krepi mrežo ambulant družinske medicine

Zdravstveni dom Žalec deluje na območju občin Žalec, Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko. V javnem zdravstvenem zavodu, ki zagotavlja zdravstveno oskrbo na primarni ravni zagotavlja okoli 42.000 prebivalcem, se danes veselijo nove pridobitve na področju družinske medicine. Letos nameravajo uresničiti še nekaj naložbenih načrtov. 

V okviru Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec deluje 11 ambulant družinske medicine. 5 jih je v matični ustanovi v Žalcu, 3 so na Vranskem, 2 sta v Petrovčah, še eno bodo opoldne odprli na novi lokaciji, ki so jo skupaj z občino Žalec uredili v Osnovni šoli Šempeter. Direktorica žalskega zdravstvenega doma Hana Šuster Erjavec:

Potrebe po zagotavljanju ambulant družinske medicine so tudi na območju, ki ga pokriva žalski zdravstveni dom, velike, pravi Šuster Erjavčeva:

Z današnjim odprtjem nove ambulante družinske medicine v Šempetru, naložbenih načrtov še ni konec:

Po dveh letih so tudi v žalskem zdravstvenem domu znova v večji meri zaživele ostale dejavnosti, ki delujejo pod okriljem zavoda. S polno paro med drugim, kot pravi Šuster Erjavčeva, z delavnicami, predavanji in ostalimi aktivnostmi, vabi Center za krepitev zdravja Žalec. (NS)