april 14, 2022

Žalski zdravstveni dom krepi mrežo ambulant družinske medicine

Zdravstveni dom Žalec deluje na območju občin Žalec, Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko. V javnem zdravstvenem zavodu, ki zagotavlja zdravstveno oskrbo na primarni ravni zagotavlja okoli 42.000 prebivalcem, se danes veselijo nove pridobitve na področju družinske medicine. Letos nameravajo uresničiti še nekaj naložbenih načrtov. 

Zdravstveni dom Žalec bo opoldne svojo mrežo družinskih ambulant dopolnil z novo, v Šempetru. (Foto: Radio Štajerski val)

V okviru Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec deluje 11 ambulant družinske medicine. 5 jih je v matični ustanovi v Žalcu, 3 so na Vranskem, 2 sta v Petrovčah, še eno bodo opoldne odprli na novi lokaciji, ki so jo skupaj z občino Žalec uredili v Osnovni šoli Šempeter. Direktorica žalskega zdravstvenega doma Hana Šuster Erjavec:

Potrebe po zagotavljanju ambulant družinske medicine so tudi na območju, ki ga pokriva žalski zdravstveni dom, velike, pravi Šuster Erjavčeva:

Z današnjim odprtjem nove ambulante družinske medicine v Šempetru, naložbenih načrtov še ni konec:

Po dveh letih so tudi v žalskem zdravstvenem domu znova v večji meri zaživele ostale dejavnosti, ki delujejo pod okriljem zavoda. S polno paro med drugim, kot pravi Šuster Erjavčeva, z delavnicami, predavanji in ostalimi aktivnostmi, vabi Center za krepitev zdravja Žalec. (NS)