januar 14, 2021

Zanimanje za cepljenje tudi v Celju veliko

Ta teden so tudi v Zdravstvenem domu Celje začeli cepljenje proti covidu-19 za splošno populacijo, in sicer za osebe, starejše od 80 let. Prvi dan je odmerek cepiva dobilo okoli 210 ljudi, računajo, da bodo s cepljenjem te prednostne skupine končali v mesecu dni. 

Vsaka ambulanta družinske medicine v ZD Celje je dobila 10 odmerkov cepiva proti covidu-19. (Fotografija je simbolična.)

Kot je za naš radio povedal strokovni vodja Zdravstvenega doma Celje Marko Drešček, je prvi dan cepljenja minil brez zapletov. Pri koordinaciji pacientov, ki prihajajo v halo A na celjskem sejmišču in so naročeni na minute, jim pomagajo tudi pripadniki civilne zaščite. Prostor, kjer cepijo, ima sicer tri delovišča in prostor za opazovanje. Koliko cepiva pa so prejeli v prvi pošiljki?

In kdaj računajo, da bodo cepili vse, ki so starejši od 80 let?

Drešček ob tem pravi, da je zanimanje za cepljenje veliko večje, kot pa je trenutno na voljo cepiva. Ljudem, ki se želijo cepiti, ne glede na to, ali spadajo v prednostno skupino, svetuje:

Na celjskem sejmišču, ločeno od cepilnega mesta, še vedno poteka tudi hitro testiranje na covid-19. Drešček pravi, da se je zanimanje z zaprtjem smučišč nekoliko zmanjšalo, sicer pa še vedno na dan opravijo okoli 80 hitrih testov. (NS)