januar 6, 2022

ZD Celje podaljšal urnik testiranja in cepljenja

Ob slabšanju epidemiološke slike v državi je Zdravstveni dom Celje podaljšal urnik v testirnem in cepilnem centru.

Kako porast omikrona občutijo v Zdravstvenem domu Celje? (Foto: Štajerski val)

V državi okužbe spet rastejo, posledično imajo več dela znova v testirnih centrih. V Zdravstvenem domu Celje je, kot pravi strokovni direktor Marko Drešček, število testiranj odvisno od širše situacije - včasih so dnevno opravili tudi le 30 ali 40 testiranj. Kako je zdaj?

Ob tem pa poudarja, da je treba v primeru bolezenskih znakov na PCR test:

Drešček poudarja, da je potrebno tudi v primeru pozitivnega rezultata testa za samotestiranje, najprej kontaktirati svojega zdravnika in se z njim dogovoriti za PCR test.

Dlje tudi cepijo
Ob tem je celjski zdravstveni dom tudi podaljšal urnik cepljenja. Cepilni center v dvorani Zlatorog tako ta teden dela do 18ih, prihodnji teden pa bo cepljenje mogoče vsak delovni dan od 15. do 18. ure. Kot pravi Drešček, je največ zanimanja za tretji odmerek, manj pa za prvega. V celjskem cepilnem centru so doslej z dvema odmerkoma sicer cepili preko 77 tisoč ljudi. V Celju je sicer z vsemi odmerki cepljenih 55,6 odstotka občanov, v občinah Dobrna in Vojnik, ki sta prav tako pod okriljem celjskega doma, pa okoli 54,5 odstotka.

Kaj pa nenujne storitve?
Nova različica koronavirusa omikron, ki je bolj nalezljiva od delte in se že hitro širi v državi pa vpliva tudi na opravljanje nenujnih storitev v zdravstvenih ustanovah. Je okrnila tudi delo v celjskem zdravstvenem domu?

Pri tem pa v pričakovanja prihodnjih dveh ali treh tednov, ki naj bi prinesla največji porast okužb, poziva:

(TMG)