november 29, 2019

Nataša Podbregar iz ZD Celje naj štajerska zdravnica

V Mariboru so sinoči razglasili letošnje štajerske zdravnike leta. V petih kategorijah so jih izbrali bralci časnika Večer, ki izbor pripravlja z Zdravniško zbornico Slovenije. Družinska zdravnica leta je postala Nataša Podbregar iz Zdravstvenega doma Celje.

Družinski zdravnici leta Nataši Podbregar je priznanje izročil minister za zdravje Aleš Šabeder. (Foto: Andrej Petelinšek)

Veseli jo delo s specializanti
Štajerska družinska zdravnica leta Nataša Podbregar je v Zdravstvenem domu Celje zaposlena že tri desetleja. Kot sta organizatorja izbora zapisala v obrazložitvi nagrade, je Podbregarjeva zadnjih deset let: „tudi mentorica specializantom družinske medicine. Zanima jo več področij, zato zadnjih šest let ob službi dela na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v Celju kot izvedenka invalidske komisije in obiskuje paciente na domu, kjer se srečuje s popolnoma drugo platjo medicine. V želji, da bi pripomogla k izboljšanju statusa zdravnikov, je zadnja tri leta tudi predstavnica Fidesa v ZD Celje. Zelo rada dela s specializanti, ker ji mlajše generacije povedo kaj o novostih v medicini, ona pa z njimi deli svoje izkušnje – tako oboji nadgrajujejo znanje.“ Natašo Podbregar smo povabili pred naš mikrofon. O priznanju in delu se je z njo pogovarjala Katja Žolgar.

Naj štajerski zdravniki leta 2019. (Foto: Andrej Petelinšek)

Kdo so ostali nagrajenci?

Bralci so letošnje štajerske zdravnike leta sicer izbirali v petih kategorijah. Naziv štajerski ginekolog leta je šel na Ptuj, Milanu Lukmanu. Ostala priznanja so si prislužili zdravniki iz Maribora - štajerska pediatrinja leta je Tina Božičnik, zobozdravnica leta Vesna Kaloh, specialistka sekundarne ravni pa oftalmologinja Brigita Cvetko. Časnik Večer in Zdravniška zbornica Slovenije sta nagradila tudi medicinski dosežek štajerske regije, izbrala ga strokovna komisija zdravnikov. Podelili so ga Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor - za uvedbo metode torakoskopske revaskularizacije miokarda na Oddelku za kardiokirurgijo. (NS)