julij 1, 2020

Zdravstveni dom Šentjur – za nujno pomoč kličite 112

Z današnjim dnem se Zdravstveni dom Šentjur vključuje v dispečersko službo. To pomeni, da je za nujno medicinsko pomoč odslej treba poklicati enotno številko 112, saj so dosedanjo številko dežurnega mobitela ukinili. Nujna medicinska pomoč bo še naprej dostopna 24 ur na dan.

Številka 112 je enotna številka za klic v sili. Klici nanjo so brezplačni.

Prebivalci občin Šentjur in Dobje so doslej v nujnih primerih pogosto poklicali na dežurni mobitel šentjurskega zdravstvenega doma, a od danes ta številka ni več aktivna. Dom se je namreč vključil v dispečersko službo zdravstva Slovenije. Kakšno spremembo to prinaša za paciente, direktorica Melita Tasić Ilić razlaga:

Ostalih sprememb ni, nujna medicinska pomoč še naprej ostaja dostopna 24 ur na dan, kadrovskih sprememb ni, zato bo še naprej organizirana tako kot do sedaj.

Zaradi korone še vedno stroga pravila
Sicer pa je redno delo v šentjurskem zdravstvenem domu zaradi novega koronavirusa še vedno ob strogih varnostnih ukrepih:

Bodo pa v domu kmalu dobili še boljše pogoje za delo. To poletje namreč gradijo prizidek, kaj vse bo v njem, preberite TUKAJ. (AD)