junij 16, 2020

Znova na delavnice v šentjurski center za krepitev zdravja

Med epidemijo novega koronavirusa je obstalo tudi delo v Centru za krepitev zdravja Šentjur, ki deluje pod okriljem šentjurskega zdravstvenega doma. Zdaj se aktivnosti počasi spet vračajo v stare tirnice in znova vas vabijo k sodelovanju v številnih programih, ki jih pripravljajo. Njihov glavni cilj je osveščati o zdravem življenju.

Glavna naloga centrov za krepitev zdravja je preventiva. Veliko dela je tako terenskega. Takole so sodelovali na eni od lanskih prireditev v Šentjurju. (Foto: CKZ Šentjur)

Aktivnosti v centru ni bilo mogoče izvajati, a vseeno povsem brez dela niso bili, saj je bilo zdravstvo med epidemijo posebej obremenjeno. Vodja centra Marjana Kugonič razlaga:

Tako kot na ostalih področjih, se tudi v Center za krepitev zdravja Šentjur počasi vrača življenje:

Pripravljajo delavnice in predavanja na najrazličnejše teme. In katere tematike so med Šentjurčani najbolj priljubljene oz. najbolj potrebne?

Sicer pa pripravljajo tudi delavnice in predavanja o pomenu gibanja, skrbi za duševno zdravje, predstavljajo preventivne nacionalne programe, organizirajo tudi pripravo na starševstvo. Podroben program najdete TUKAJ. (AD)