januar 10, 2019

Šentjurski Hotel Žonta kupil domači podjetnik

Hotel Žonta v Šentjurju bo, kot kaže, dobil novega lastnika. Na današnji prvi dražbi se je za objekt potegoval le šentjurski podjetnik Roman Moškotevc, prek podjetja VOC Ekologija, ki je tudi upnik propadajočega hotela. Upa, da bodo vsi postopki za prenos lastništva končani v roku dveh mesecev.

Tale objekt očitno ne bo več propadal, natančni načrti morebitnega novega lastnika pa še niso dorečeni. (Foto: Štajerski val)

Prodan za dobrih 710 tisoč evrov
Hotel Žonta, v lasti podjetnika Marjana Žonte, je bil nekoč izjemno priljubljen in uspešen, zdaj pa je že dolgo prazen in propada. Po oceni sodnega cenilca je nepremičnina vredna nekaj več kot milijon evrov, na prvi dražbi pa po zakonu ne sme biti prodana za manj kot 70 odstotkov vrednosti. Sodišče je tako izklicno ceno postavilo pri dobrih 710 tisočakih. Velikega interesa za nakup ni bilo, edini, ki je pristopil k dražbi, je bilo podjetje VOC Ekologija, ki je ponudilo izklicno ceno. To podjetje je tudi praktično edini upnik in že pred časom je odkupilo terjatve. Dolg Hotela Žonta do podjetja VOC Ekologija je bil sicer po besedah zakonitega zastopnika Romana Moškotevca celo višji od cene, določene na dražbi. Zdaj je treba izvesti še vse potrebne postopke za nakup in prenos lastnine, pri čemer Moškotevc pravi:

 

In kakšni so načrti z objektom?

 

V vsakem primeru so pred objektom, ki zdaj kazi podobo središča Šentjurja, kot kaže, boljši časi. (AD)