januar 22, 2019

Zlata lisica spet na domačem terenu

Tekmovanje za Zlato lisico se je moralo lani zaradi premalo snega seliti v Kranjsko Goro, letos pa bodo najboljše alpske smučarke na svetu spet lahko tekmovale na Mariborskem Pohorju. Danes so organizatorji dobili zeleno luč za izvedbo tekem v veleslalomu in slalomu prihodnji konec tedna.

Na progi za Zlato lisico je dovolj snega, a do tekem organizatorje čaka še kaj nekaj dela. (Foto: Zlata lisica)

Novost – tekmi v petek in soboto
Maribor je danes obiskal snežni kontrolor FIS-a Markus Mayr. Pregledal je progo in na novinarski konferenci sporočil veselo novico – na progi je dovolj snega, prav tako je podlaga dobro pripravljena. Tako bosta 1. in 2. februarja na njej lahko dve tekmi za svetovni pokal. Tokratna novost bo, da bosta tekmi dan prej kot običajno, veleslalom bo v petek, slalom pa v soboto. Že včeraj je ob tem razveselila z novico tudi najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je potrdila sodelovanje na veleslalomski preizkušnji.

Koliko za vstopnice?
Vstopnice za športni spektakel v Mariboru so že na voljo. Odrasli boste za ogled posamezne tekme odšteli 10 evrov, mladi med 8. in 18. letom 5 evrov, mlajšim pa vstopnine ne bodo zaračunali. Lahko si privoščite tudi katero od VIP vstopnic, o čemer pa več informacij TUKAJ. Na tekmo bo sicer tudi tokrat iz mesta brezplačno vozil avtobus številka 6. „Posebno parkirišče za osebna vozila bo urejeno v kadetnici Rudolfa Maistra, od koder bo organiziran prevoz do Snežnega stadiona. Parkirišča pod Pohorsko vzpenjačo bodo rezervirana za vozila z akreditacijami, obiskovalci pa bodo lahko parkirali tudi na strelišču,“ še pravijo organizatorji 55. Zlate lisice. Sicer pa tudi tokrat poleg športa ne bo manjkal zabavni program. Na četrtkovem žrebu številk bo nastopila skupina Šank Rock, na petkovem pa Prismojeni profesorji bluesa. (AD)