oktober 25, 2015

"Zelena" Urška

Turistična kmetija Urška s Križevca pri Stranicah je na Dnevih slovenskega turizma prejela certifikat kakovosti Zelena nastanitev. Turistična zveza je nagradila njihova trajnostno usmerjena in okolju prijazna prizadevanja pri razvijanju turistične ponudbe.

Priznanje je Urška Topolšek Planinšek prejela z mamo Vilmo, ki je v minulih dveh desetletjih skupaj z družino postavila trdne temelje za uspešen razvoj turistične kmetije Urška.

Cerfitikat kot priznanje in zaveza
Turistična kmetija Urška je stara že skoraj četrt stoletja, njena gonilna sila je Vilma Topolšek (vodila je tudi Združenje turističnih kmetij Slovenije), zdaj vajeti kmetije prav tako predano prevzema njena hčerka Urška Topolšek Planinšek z družino. Pravi, da je certifikat "Slovenia green accommodation" oziroma Zelena nastanitev plod večletnih prizadevanj za kakovostno ponudbo na trajnostnih temeljih: "Gre za odgovoren odnos do narave in družbe nasploh. Certifikata smo zelo veseli, dokazuje, da smo ubrali pravo pot, obenem pa nas zavezuje, da z "zeleno" politiko nadaljujemo," poudarja Topolšek-Planinškova. S certifikatom Zelena nastanitev se v Sloveniji lahko pohvali le šest turističnih ponudnikov.

Domače, zdravo, pristno
Že pred časom so pridobili certifikata Eko marjetica in Eko kmetija. Okolju prijazno zgodbo intenzivno nadgrajujejo od leta 2009. Pristnost domačnosti in okoljsko osveščenost njihovi gostje zelo cenijo. Zato jih radi obiskujejo. Prihajajo tudi iz tujine, letošnje poletje jih je bilo več kot domačih. Kar 80 odstotkov proizvodov, ki jih ponudijo gostom, je ekološko pridelanih in vzgojenih doma. Širijo tudi nočitvene zmogljivosti. Začeli so s štirimi sobami, danes jih imajo sedem, ena je namenjena osebam z invalidnostjo. Njihovi gostje lahko uživajo tudi v hiši dobrega počutja. Predvsem pa v raznovrstnih doživetjih, ki jih po željah obiskovalcev iz leta v leto nadgrajujejo. Medtem se po besedah Urške Topolšek Planinšek že pripravljajo na nov "eko" projekt, a o podrobnostih še ni želela govoriti. Kaj je povedala o pomenu certifikata Zelena nastanitev, pa prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

URŠKA TOPOLŠEK O CERTIFIKATU