marec 31, 2015

Zemljišča pri Jelšingradu še vedno na prodaj

Šmarska občina ni uspela prodati zemljišč pri dvorcu Jelšingrad. Na dopoldanski dražbi namreč za nakup ni bilo zanimanja. Zdaj bo ceno nekoliko znižala.
Šmarska občina je zemljišča skušala prodati že večkrat.
Prostor za golf igrišče

Šmarska občina je lastnica več kot 20 hektarjev zemlje v okolici dvorca Jelšingrad, ki je s prostorkimi akti edina v Sloveniji določena za igrišče za golf. Na prodaj je tudi dvorec, ki je sicer v zasebni lasti, občina pa bo predkupno pravico predala morebitnemu kupcu zemljišč. Občina je pričakovala, da bi za zemljišča dobila več kot 2,1 milijona evrov, ki jih potrebuje za uresničitev nekaj pomembnih projektov. Nekaj zanimanja je sicer bilo, a držabe se ni udeležil nihče. „Je pa zastopnik zelo resnega interesenta iz tujine klical na občino, povedal je tudi ceno, za katero je pripravljen kupiti zemljišča. Mi bomo tako pripravili novo dražbo, tokrat bomo ceno spustili za 15 odstotkov,“ ostaja optimističen župan Stanislav Šket.

Dvorec v katastrofalnem stanju

Pri tem sicer pravi, da je pred kratkim prvič vstopil v dvorec, ki bi lahko predstavljal dobrodošel dodatek igrišču za golf, saj bi v njem bilo mogoče urediti nočitvene in gostinske kapacitete. „Jelšingrad že več let propada, a stanje je še slabše, kot sem pričakoval. Grad je pred nadaljnjimi ogledi nujno očistiti, v njem je polno smeti. Res je v katastrofalnem stanju,“ je Šket povedal za Štajerski val. Čistiti naj bi ga začeli prihodnji teden. (AD)