november 10, 2019

Zgodovino Laškega obuja na družbenih omrežjih

Boštjan Vrščaj skrbi za facebook stran Laško in Laščani nekoč. Na njej s starimi fotografijami in razglednicami obuja utrip življenja v Laškem v preteklosti.

Na starih fotografijah so najlepši ljudje, ki so tako pustili pečat v zgodovini, pravi Boštjan Vrščaj. (Foto: FB Laško in Laščani nekoč)

Boštjan Vrščaj je zamisel za objavljanje starih fotografij na facebooku pred približno štirimi leti dobil od Slatinčana Roberta Reicha, ki že sedem let skrbi za stran Rogaška Slatina nekoč. Od takrat s pomočjo ljudi, ki z njim delijo svoje stare fotografije, ohranja spomin na življenje Laščanov pred več desetletji. Na strani Laško in Laščani nekoč je objavil že več kot 2000 fotografij, še približno enkrat toliko jih ima v svojem arhivu.

Objavljanje na družbenih omrežij ima veliko prednosti, pravi. Glavna je ta, da so fotografije vidne vsem in da jih lahko vsi komentirajo. Tako so ime nadeli že marsikateremu obrazu, stavbi in kraju. Še več pa v spodnjem pogovoru. Tudi to, kaj je najlepšega na starih fotografijah, kot jih vidite v spodnji galeriji. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Pogovor z Boštjanom Vrščajem