december 14, 2017

Zimska pravljica z najlepšimi Avsenikovimi napevi vabi v Šmarje

V teh dneh nas poleg dobrih misli in želja medse vabi tudi veliko dogodkov, prireditev, koncertov. V Šmarju pri Jelšah se bodo od starega leta poslovili s koncertom Zimska pravljica v izvedbi Ansambla Saša Avsenika in legendarnega Slovenskega okteta.

Zimska pravljica v Šmarju pri Jelšah vas bo očarala z najlepšimi melodijami iz zakladnice Avsenikovih viž. Obeta se dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Prvovrstno glasbeno doživetje
V objemu praznikov, ko se zaiskrijo praznične luči, ko zadišita kadilo in cimet in ko se prileže kakšen požirek kuhanega vina, bo koncert Zimska pravljica prvovrstno glasbeno doživetje, na katerem bomo lahko uživali v izboru najlepših prazničnih Avsenikovih melodij. Koncert v Šmarju pri Jelšah bo zadnji iz serije prazničnih nastopov (prva dva bosta v Škofji Loki in v Zagorju) obeh mednarodno priznanih slovenskih sestavov. Avsenikova glasba je pomemben del slovenske kulturne dediščine, nekateri njeni napevi so ponarodeli in verjetno ga ni ljubitelja slovenske domače glasbe, ki bi ne znal zapeti vsaj nekaterih Avsenikovih najbolj poznanih viž. S Slavkovimi in Vilkovimi melodijami so zrasle številne slovenske generacije in zagotovo sta brata Avsenik še vedno vzornika številnim mladim glasbenim sestavom na Slovenskem.

Vsak zase in skupaj
Del koncerta Zimska pravljica V Šmarju pri Jelšah bo pripadel Ansamblu Saša Avsenika, ki zelo uspešno nadaljuje glasbeno pot Ansambla bratov Avsenik tudi s svojimi lastnimi vižami; drugi del bo namenjen Avsenikovim napevom v izvedbi najstarejšega slovenskega okteta (Slovenski Oktet je začel delovati leta 1951), v zaključnem delu pa se bosta oba sestava združila in ustvarila zares veličastno praznično zimsko pravljico, v kateri zagotovo ne bo manjkalo čustev, energije in dobrih misli.

Večerni koncert razprodan, razpisali dodaten termin
Zimska pravljica v Šmarju pri Jelšah je torej koncert, ki ga preprosto ne smete zamuditi. Vstopnice pa so prav gotovo lahko zelo lepo darilo za Božička ali dedka Mraza. Da bo koncert res nekaj posebnega, obljublja tudi Sašo Avsenik. Pogovoru z njim prisluhnite v spodnjem posnetku. Nekaj utrinkov z nastopov Ansambla Saša Avsenika in Slovenskega okteta pa vas čaka v video povabilu TUKAJ.

Vstopnina v predprodaji je 22 €, na dan koncerta pa bo cena vstopnic 25 €.

Prvi koncert za ob 20. uri je že razprodan. Za koncert ob 17. uri pa v Knjižnici Šmarje pri Jelšah sprejemajo rezervacije do ponedeljka18. decembra 2017. Zato pohitite! INFORMACIJE IN REZERVACIJE dobite na tel. št.: 03 81 71 554/562; 031 627 444; 031 617 444.

Datoteke

SAŠO AVSENIK

Sašo Avsenik in Jože Vidic vabita na koncert Zimska pravljica v Šmarju pri Jelšah:

JOŽE VIDIC