julij 5, 2019

Delovno na šentjurskih cestah

Občina Šentjur bo obnovila cesto Jakob-Rifnik. Župan je podpisal pogodbo s celjskim podjetjem VOC. To je sicer pred kratkim končalo obnovo ceste v središču Dramelj, ki jo bodo odprli jutri. V tem poletju VOC končuje še obnovo glavne ceste v Stopčah in parkirišča pri zdravstvenem domu, začenja pa gradnjo krožišča pri Aspari.

Ta cesta, ki vodi proti Rifniku, bo do konca leta širša in z novim asfaltom. (Foto: Štajerski val)

Projekt, za katerega sta šentjurski župan Marko Diaci in direktor celjskega VOC-a Roman Moškotevc to dopoldne podpisala pogodbo, je 1. faza ureditve zelo poškodovane ceste. Novo podobo bo dobil 410-metrski odsek. Diaci pri tem pravi:

Občina za obnovo namenja 145 tisoč evrov, kaj vse obsegajo dela, direktor VOC-a Roman Moškotevc:

Po obnovljeni cesti se bo predvidoma mogoče popeljati konec leta.

Direktor VOC-a Roman Moškotevc in šentjurski župan Marko Diaci po podpisu pogodbe. (Foto: Štajerski val)

Za lepše in varnejše Dramlje
V drugem delu občine, v Dramljah, pa že nazdravljajo novi cestni pridobitvi. VOC je tam končal rekonstrukcijo ceste skozi naselje. O tej naložbi, ki jo bodo slovesno odprli v soboto zvečer, župan Diaci pravi:

S projektom so pomembno izboljšali prometno varnost, kar je še toliko bolj pomembno, ker sta v neposredni bližini vrtec in šola.

Kdaj konec zapor v Stopčah?
Podjetje VOC ima na območju občine Šentjur še dve veliki delovišči. Pri zdravstvenem domu in lekarni je že zgradil novo veliko parkirišče, zdaj obnavlja še starega. Končali naj bi ga do konca poletja. Že zelo dolgo pa je promet oviran na državni cesti v Stopčah, kjer poleg obnove ceste gradijo kolesarsko stezo. Moškotevc poudarja, da gre za zelo obsežen projekt, ki naj bi ga končali še to poletje:

To križišče bo kmalu postalo krožišče. (Foto: Štajerski val)

Na Šentjurskem se obeta še ena naložba, ki bo pomembno izboljšala prometno varnost – preureditev križišča, ki Šentjur povezuje z Jakobom – pri Aspari. Gre za skupni projekt občine in Direkcije RS za infrastrukturo, na razpisu, ki ga je izvedla direkcija, je delo dobil celjski VOC. Začetek del je predviden v prihodnjem tednu, poleg krožišča projekt, vreden več kot pol milijona evrov, prinaša tudi pločnik. Podrobneje o tem in o tem, kje v Šentjurju načrtujejo še dve krožišči, smo pisali TUKAJ. (AD)